Programmatie Stadsschouwburg Brugge aangepast nadat stuk pleisterwerk naar beneden komt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Burgemeester Renaat Landuyt laat de Stadsschouwburg Brugge controleren nadat zaterdagnamiddag een stuk pleisterwerk van het plafond naar beneden is gekomen. Dat meldt de stad zaterdagavond in een persbericht. De programmatie is aangepast. In de centrale hal van de Stadsschouwburg kwam zaterdagnamiddag een stuk pleisterwerk naar beneden. Het incident gebeurde even voor het einde van een voorstelling van het familiefestival KRIKRAK. Het gebeurde niet in de concertzaal, maar in de centrale hal, vlakbij de toiletten.

De bezoekers werden niet geëvacueerd, maar aangezien de voorstelling op zijn einde was, werd wel beslist om de zaal te ontruimen na het eindapplaus. Zo konden technici de rest van het plafond onmiddellijk inspecteren. Volgens de eerste vaststellingen lijkt het om een geïsoleerd incident te gaan. De oorzaak wordt onderzocht, alle pleisterwerk zal worden gecontroleerd en waar nodig hersteld.

Burgemeester Renaat Landuyt heeft de stadsdiensten opdracht gegeven om het volledige gebouw te controleren. Het moet zeker zijn dat het om een plaatselijk probleem gaat voor er opnieuw publiek wordt toegelaten in de Stadsschouwburg.

Ondertussen wordt de programmatie aangepast. De voorstelling Hands Up van Lejo op zondag in de Stadsschouwburg gaat niet door. Ook het slotfeest van KRIKRAK werd geannuleerd. De voorstelling A Mano van El Patio Teatro om 11.00 en 14.30 uur in de Biekorf Theaterzaal vindt wel plaats.

bron: Belga