Jupiler Pro League – Waasland-Beveren verovert tegen Moeskroen derde thuiszege op rij

Jupiler Pro League - Waasland-Beveren verovert tegen Moeskroen derde thuiszege op rij

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League de punten thuisgehouden tegen Excel Moeskroen. De Waaslanders wonnen op de Freethiel met 2-0. Waasland-Beveren had de partij van bij het begin in handen en Ampomah testte al na vier minuten Moeskroen-doelman Bailly. Halverwege de eerste helft was het raak voor de thuisploeg. Spelverdeler Morioka (25.) rondde een voorzet van de onvermoeibare Demir feilloos af. Na de goal dreigde Moeskroen met een poging van Olinga, maar Waasland-Beveren mocht met een 1-0 ruststand de kleedkamers in.
Ook na de rust domineerden de Waaslanders. Boljevic zorgde voor het eerste gevaar, maar stuitte op Bailly. Na een uur was het wel raak. Linksachter Demir lag opnieuw aan de basis met een assist, Ampomah (61.) was dit keer de afwerker. Bailly voorkwam even later nog een derde treffer van Seck, waarop Moeskroen het heft in handen nam voor het slot van de partij. Awoniyi en Mohamed waagden hun kans, maar vonden beiden de doelmond niet. De grootste kans was nog voor Govea, maar de Mexicaan trof met een vrijschop de paal.
In de stand klimt Waasland-Beveren voorlopig naar de vijfde stek, met 21 punten. Moeskroen (19 ptn) zakt naar de achtste plaats.

bron: Belga