Jupiler Pro League – KV Mechelen hekkensluiter af na winst tegen Kortrijk, Eupen laatste na draw tegen STVV

Jupiler Pro League - KV Mechelen hekkensluiter af na winst tegen Kortrijk

KV Mechelen heeft zaterdag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League KV Kortrijk geklopt met 2-0. Dankzij de driepunter is het team van nieuwbakken coach Aleksandar Jankovic hekkensluiter af. Eupen, dat in extremis een punt pakte in Sint-Truiden, is de nieuwe rode lantaarn. Mechelen toonde van bij de aftrap het meeste initiatief, maar kon de Kortrijkse doelman Kaminski niet in de problemen brengen. Iets over het uur kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken, toen een vrije trap van Schoofs via de knie van Kortrijk-verdediger Denzel Budde (63.) Kaminski kansloos liet. Malinwa was gelanceerd en Boureima Hassane Bandé (67.) verdubbelde meteen de score met een knal. Kortrijk drong nog aan, maar kon niet tegenscoren.
Eupen kreeg, met Luis Garcia die de paal trof, een grote kans op de openingstreffer, maar het was Sint-Truiden dat de 1-0 nette. De bezoekende doelman Niasse veroorzaakte een strafschop die Yohan Boli (33.) verzilverde. Na de pauze sloeg Eupen vlug terug, via goaltjesdief Mbaye Leye (48.). Toch was het feestje van de Oostkantonners van korte duur, want Samuel Asamoah (55.) maakte snel de 2-1. Eupen was echter niet aangeslagen, en Luis Garcia (57.) bracht de stand opnieuw op gelijke hoogte. Maar weer klom STVV snel op voorsprong. Alexis De Sart (59.) nam de 3-2 voor zijn rekening. Toen diezelfde De Sart (68.) nogmaals raak trof, leek het duel gespeeld. De aansluitingstreffer van Abdelkarim Hassan (87.) deed de Limburgers opnieuw beven, en in de absolute slotminuut sleepte Marc Valiente (90.+3) alsnog een punt uit de brand voor Eupen.
Mechelen (11 punten) doet in de stand een goede zaak en laat de rode lantaarn aan Eupen (10 punten). Kortrijk telt evenveel punten als Mechelen. STVV doet het ondanks het zure puntenverlies heel wat beter en staat vierde met 24 punten.

bron: Belga