Het wordt frisser

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmiddag zijn er over het oosten eerst nog opklaringen mogelijk. In het westen wordt het snel betrokken en gaat het regenen of vallen er buien. Tegen het einde van de dag bereikt de regen ook het oosten. Het is zacht met maxima rond 12 tot 14 graden over de Ardennen en tot 14 à 15 graden elders. In de Kempen is 16 graden mogelijk. Vanmorgen verlaat de laatste regen het oosten en krijgen we een wisselvallige dag met wolkenvelden en soms enkele buien. Lokaal kunnen de buien vergezeld gaan van een donderslag en wat stofhagel. Het is gevoelig frisser met maxima van 5 tot 9 graden in de Ardennen en tot 9 à 11 graden elders.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het westen nog enkele buien. Later op de dag breder wordende opklaringen en overwegend droog. Maxima rond 10 graden bij een zwakke tot matige noordnoordwestenwind.

Dinsdagochtend kan het lokaal licht vriezen. Het wordt een vrij zonnige en droge dag met maxima rond 9 graden. Woensdag hangen er regelmatig wolkenvelden en kan er vooral over het westen een bui vallen. Maxima rond 8 graden.

Donderdag is het vaak betrokken en kan er wat regen vallen bij zo'n 8 graden. Vrijdag en zaterdag verlopen vaak bewolkt met kans op wat regen of enkele buien. Het wordt een graad of 9 à 10.

bron: Belga