BK rally – Princen op zegekoers in de Rally van de Condroz, Verschueren op titelkoers

BK rally - Princen op zegekoers in de Rally van de Condroz

Kris Princen (Skoda Fabia R5) staat na de openingsdag in de rally van de Condroz, de laatste van in totaal 9 wedstrijden die meetellen voor het BK rally, aan de leiding. De Limburger heeft 38.4 seconden voorsprong op eerste achtervolger Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). De Nederlander Kevin Abbring (Peugeot 208 T16) is na koppelingsproblemen weggezakt naar de 3e plaats. Hij volgt op 39.3 seconden van leider Princen. Als Verschueren deze positie weet te behouden pakt hij zondag zijn eerste Belgische titel.
Ghislain De Mevius (Skoda Fabia R5) nam een vliegende start en won de eerste twee klassementsritten. Helaas vergaloppeerde de jonge Waal zich. In de 4e klassementsrit ging hij in al zijn enthousiasme over de kop waarna zijn wagen de weg versperde en de klassementsrit geannuleerd werd. Vanaf dat moment nam Kris Princen de leiding over. De Limburger, die nog een waterkansje heeft op de Belgische titel, won op zaterdag 6 van de 10 klassementsritten. Princen heeft in de BK-tussenstand 12 punten achterstand op Verschueren een heeft minstens een derde plaats nodig, mocht Verschueren uitvallen. Voor Verschueren volstaat een vierde plaats in alle omstandigheden.
“Ik ben tevreden over mijn wedstrijddag”, zei Kris Princen na afloop. “Ik heb aangevallen wanneer het moest en heb stelselmatig een voorsprong uitgebouwd. Voorlopig liggen we op schema. De wagen is goed, het team werkt uitstekend en we rijden aan de leiding. De laatste 5 ritten heb ik allemaal gewonnen. Alles gaat naar wens.”
Vincent Verschueren begon eerder twijfelachtig aan de slotwedstrijd van het BK. De Oost-Vlaming begon met een 13e tijd en eindigde de dag als 2e. “Ik ben misschien iets te voorzichtig begonnen. Het gevoel zal niet goed en dus heb ik in de aanvangsfase geen gekke dingen gedaan en heb ik op safe gereden. Deze namiddag heb ik het tempo wat kunnen opdrijven en in het donker heb ik nog enkele plaatsen goedgemaakt. We zitten op schema maar er blijft nog één dag te rijden. Een vervelende durf ik te denken. Vandaag had ik geen last van stress. Ik hoop dat ik morgen met eenzelfde gevoel kan rijden.”
De derde plaats was voor het duo Abbring-Tsjoen. Aanvankelijk draaiden ze bovenaan goed mee tot Abbring in de 7e rit koppelingsproblemen kreeg. Even leek het erop dat het duo de handdoek zou gooien maar het team slaagde erin om de koppeling binnen de voorziene tijd te vervangen waarna ze hun wedstrijd konden verder zetten.
Zondagochtend worden de debatten in Hoei aan de boorden van de Maas verder gezet. Op zondag worden er nog 8 klassementsritten gereden. Omstreeks 16u00 eindigt de 44e rally van de Condroz en kennen we de nieuwe kampioen van België.

bron: Belga