Vermoorde Maltese journaliste begraven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Daphne Caruana Galizia, de Maltese journaliste en blogster die half augustus vermoord werd, is gebraven. De plechtigheid in Mosta werd door honderden mensen bijgewoond. De Maltese aartsbischop vroeg de daders tijdens de begrafenis om "spijt te betonen, voor het te laat is". "Wie hier iets mee te maken heeft... ik moet jullie dit vertellen: hoe hard je ook probeert te ontkomen aan het gerecht, je zal nooit aan het oordeel van God kunnen ontsnappen", klonk het in zijn homilie.

President Marie-Louise Coleiro en eerste minister Joseph Muscat woonden de begrafenis niet bij. Volgens hen waren ze er "niet gewenst". Galizia uitte in haar stukken vaak erg scherpe kritiek op de regering-Muscat. De voorzitter van het Europese parlement Antonio Tajani zou wel op de uitvaart aanwezig geweest zijn.

De controversiële Galizia kwam om het leven toen een autobom ontplofte in haar wagen. Ze werd 53 jaar. De Maltese regering heeft een beloning van 1 miljoen euro uitgevaardigd voor wie de speurders naar de moordenaars kan leiden.

Bron: Belga