Rechtbank Leuven - Celstraf voor inbraak twee dagen na voorlopige invrijheidstelling

door
Belga
Leestijd 1 min.

De correctionele rechtbank van Leuven heeft vrijdag Mokthar R. veroordeeld tot dertig maanden cel. De 28-jarige man werd op heterdaad betrapt bij een nachtelijke diefstal in Leuven, nadat hij amper twee dagen voordien voorlopig in vrijheid was gesteld. Mokthar R. uit Leuven werd op 24 januari 2014 veroordeeld tot vier en een halve maand gevangenisstraf. Op 19 februari 2014 kon hij al genieten van een voorlopige invrijheidstelling. Amper twee dagen later drong hij samen met zijn broer een woning binnen in Leuven. Die nacht van 21 februari 2014 maakten de twee inbrekers een grote buit, die vooral uit elektronisch materiaal bestond.

Tijdens de inbraak werd Mokthar R. geconfronteerd met een bewoner. Toen even later ook de tweede bewoner gewekt was, sloeg hij op de vlucht. Daarbij vergat hij zijn jas. Daarin staken het document van de voorlopige invrijheidstelling en zijn gsm, die hij twee dagen eerder teruggekregen had van de gevangenisdiensten. De identificatie van de nachtelijke indringer liet niet lang op zich wachten.

Op 25 september 2015 werd R. voor zijn aandeel bij verstek veroordeeld, maar hij tekende verzet aan. De rechtbank bevond hem opnieuw schuldig aan diefstal met bedreiging bij nacht en beval zijn onmiddellijke aanhouding.

bron: Belga