Laurens Sweeck hoopt op podiumplaats op het EK veldrijden

Laurens Sweeck hoopt op podiumplaats op het EK veldrijden

Laurens Sweeck gaat zondag voor een podiumstek op het EK veldrijden in het Tsjechische Tabor. Mathieu van der Poel, dit seizoen al goed voor twaalf zeges, is ook voor de renner van ERA-Circus dé topfavoriet. “De laatste weken leun ik zowat iedere week aan tegen dat podium”, zegt Sweeck vandaag in een persbericht van zijn ploeg. “Behalve op de Koppenbergcross (waar hij tiende werd, red), maar dat is een parcours voor een heel specifiek type renner en voor mij niet meteen een referentie. Op basis van de huidige conditie en de omloop in Tabor is het EK-podium zeker niet ondenkbaar.”

Voor de 23-jarige Sweeck wordt het zijn derde EK bij de elite. Twee jaar geleden werd hij zevende in het Nederlandse Huijbergen, vorig jaar strandde Sweeck op plaats veertien in het Franse Pontchâteau.

De Nederlander Mathieu van der Poel wordt de te kloppen man, denkt ook Sweeck. “Maar daarachter is heel veel mogelijk”, zegt hij. “In Tabor stond ik trouwens al eens op het podium met een medaille om de nek. Op het wereldkampioenschap voor beloften in 2015 greep ik daar net naast de wereldtitel.”

bron: Belga