Kwik neemt vanaf zondag een duik

Kwik neemt vanaf zondag een duik

Vanmiddagmiddag blijft het droog met wolkenvelden en soms opklaringen. Het is nog vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 13 of 14 graden in het centrum. De zuidelijke wind is zwak. Ook vanavond blijft het droog met behoorlijk wat wolken en nog een aantal lokale opklaringen. Vannacht wordt het meestal zwaarbewolkt en geleidelijk kan er hier en daar wat lichte neerslag vallen. De minima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Morgen is het eerst overwegend droog met in de voormiddag wolkenvelden en tijdelijk ook opklaringen. In de namiddag wordt het vanaf het zuidwesten meestal zwaarbewolkt en gaat het licht of plaatselijk matig regenen. Deze neerslagzone bereikt het oosten en het noordoosten op het einde van de namiddag of mogelijk pas ’s avonds. Het is zacht met maxima van 12 graden in de Hoge Venen tot 16 graden in de Kempen.

Morgenavond en -nacht verwachten we wolkenvelden en perioden met regen. Op het einde van de nacht over het westen een wisselende bewolking met kans op enkele buien. De minima schommelen tussen 5 en 7 graden.

Zondagochtend trekt de regen snel weg naar het oosten. Vervolgens wisselen soms brede opklaringen af met stapelwolken, waarin nog buien tot ontwikkeling kunnen komen. Lokaal is zelfs een donderslag mogelijk. Het wordt gevoelig frisser dan de voorgaande dagen, met nog maxima van 6 tot 9 graden in de Ardennen en 9 t tot 11 graden elders.

Maandag is er in het westen van het land en vooral aan zee nog kans op buien. Elders is het overwegend droog en rustig, met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. In de Ardennen is er meer bewolking. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kan het op veel plaatsen vriezen aan de grond. Na een koude nacht wordt het dinsdag droog, rustig en overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden.

Woensdag zou het zwaarbewolkt worden met regen, bij maxima tussen 5 en 9 graden. Tijdens het einde van de week is het vaak bewolkt met soms lichte neerslag. Het kwik stijgt een beetje, waardoor we in Laag-België maxima rond 10 of 11 graden kunnen verwachten.

bron: Belga