Jupiler Pro League - AA Gent pakt tegen Standard derde thuiszege op rij

AA Gent heeft vrijdagavond de zege op zak gestoken in de openingswedstrijd van de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League. De Buffalo's wonnen met 1-0 van Standard, door een doelpunt van de Oekraïner Roman Yaremchuk. AA Gent startte sterk en Gigot zag na vijf minuten zijn poging door Cavanda van de lijn gehaald worden. Ook Kalu waagde zijn kans met een strak schot, maar vond Ochoa op zijn weg. Tussendoor had Carlinhos de eerste Luikse mogelijkheid hoog over getrapt. De Rouches namen het commando in het tweede deel van de eerste helft over en Sa en Marin namen Kalinic onder vuur.

Standard creëerde ook de eerste kans na rust, via Carlinhos, maar het was AA Gent dat op voorsprong kwam. De Oekraïense spits Roman Yaremchuk (50.) scoorde met een rake kopbal zijn eerste treffer in de Jupiler Pro League. Standard reageerde met een pegel van Mpoku, maar opnieuw lag Kalinic in de weg. Carlinhos en opnieuw Mpoku kregen nog grote mogelijkheiden, maar scoren deed Standard niet meer. Gent evenmin, al waren invaller Milicevic, Asare en Dejaegere er in eenzelfde fase dichtbij.

In de stand springt AA Gent (16 punten) naar de elfde plaats, Standard blijft achtste met 19 punten.