Del Potro overleeft kwartfinales Parijs-Bercy niet, Goffin schuift op naar 8e plaats op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 17) is er uitgegaan in de kwartfinales van het ATP Masters 1000-toernooi in Parijs-Bercy (hardcourt/4.273.775 euro). Del Potro verloor na iets meer dan twee uur tennis in drie sets (6-4, 6-7 (5/7) en 6-4) van de Amerikaan John Isner (ATP 14). De nederlaag van Del Potro heeft verschillende gevolgen. Ten eerste is de Argentijn uitgeteld in de race om deelname aan de Masters in Londen. Hierdoor stijgt David Goffin, momenteel nog tiende, twee plaatsen op de ATP-ranking. De Luikenaar klimt maandag naar de achtste plaats, de beste ranking ooit in zijn carrière.

Zelf ging Goffin er in de derde ronde uit in Parijs. Hij verzekerde zich wel van deelname aan de Masters (12-19 november). De Belgische nummer één is daarmee de eerste Belgische man ooit voor het prestigieuze toernooi. Vorig jaar kon Goffin, als reserve, één wedstrijd spelen na forfait van de Fransman Gaël Monfils.

De Amerikaan John Isner blijft wel op koers voor deelname aan de Masters. Isner, vorig jaar verliezend finalist in Parijs, neemt het in de halve finales op tegen de Servische kwalificatiespeler Filip Krajinovic (ATP 77), die profiteerde van de opgave van nummer één van de wereld, Rafael Nadal, eerder op de dag. De Spanjaard sukkelt met een knieblessure en verklaarde verstek te laten gaan om zijn kansen in Londen te kunnen verdedigen. Hij is er wel al zeker van voor de vierde keer in zijn carrière het jaar als nummer één van de wereld te beëindigen.

Naast Nadal en Goffin zijn ook de Zwitser Roger Federer, de Duitser Alexander Zverev, de Bulgaar Grigor Dimitrov, de Oostenrijker Dominic Thiem en de Kroaat Marin Cilic zeker van deelname in Londen. Voor de laatste plaats gaat het tussen de Spanjaard Pablo Carreno Busta en John Isner.

bron: Belga