Vijf tips voor een topweekend

Twee dagen en drie avonden, oneindig veel mogelijkheden. Het is niet altijd vanzelfsprekend om het overzicht te behouden in de stroom aan mogelijke weekendactiviteiten. Wij maken een selectie. Meer tips op www.uitinvlaanderen.be.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Krikrak

Nog t.e.m. 5/11

Glimp / Emilie Vercruysse

Kortrijk - Een ritmische circusvoorstelling, een concert op aangespoeld wrakhout of een dansvoorstelling over vuilbakken... Vier dagen lang worden Brugse kinderen verwend met een frisse portie theater, muziek, dans en doe-activiteiten. Duimen omhoog bijvoorbeeld voor ‘Hands up', de grappige voorstelling waarin Lejo vingervlug van zijn handen een vrolijk jongetje maakt, of een blaffende hond. Meer van dattum is de piepkleine Spaanse voorstelling ‘A mano'. Of de muziekvoorstelling voor peuters van Glimp (foto). Ben je van plan om te bivakkeren op dit festival, haal dan een stempelkaart, waarmee je op het eindfeest kan grabbelen in de Krikrak-kluis. Na het slotfeest gaat het trouwens weer van 'krikrak, sleutel in de zak'... tot de herfstvakantie van 2018.

Boekenbeurs

Nog t.e.m. 12/11

BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Antwerpen - Hoeft de Boekenbeurs nog voorgesteld worden? Je mag haar zo langzamerhand een eerbiedwaardig oudje noemen, want ze viert haar 81ste verjaardag. Met massa's gloednieuwe boeken en de aanwezigheid van al wat in Vlaanderen rondloopt aan schoon schrijvend volk. En hoewel de tijd soms stilstaat wanneer je een boek leest, staat voor het boekenbedrijf de tijd allesbehalve stil, en dus vaart de Boekenbeurs dit jaar onder de noemer 'Boek & Beeld': wat is de relatie van het boek tot de snelle beeldcultuur van vandaag? Wie zich laat verleiden tot de aankoop van een papieren boek, kan dat natuurlijk laten signeren - onder meer Bieke Ilegems, Arthur Japin, Annelies Verbeke en Marnix Peeters komen zwierig hun poot zetten.

Gerhard Richter - Over schilderen

Nog t.e.m. februari 2018

Foto S.M.A.K.

Gent - Er is er eentje jarig, hoera hoera, en niet zomaar eentje: Gerhard Richter (°1932, Dresden), vaak genoemd als een van de grootste vernieuwers van de naoorlogse schilderkunst, wordt 85 jaar. Het S.M.A.K. eert hem met een uitgebreide tentoonstelling. De kern van deze tentoonstelling zijn Richters werken uit de jaren 1960 en 1970. Een prachtige selectie met vensters, gordijnen en deuren als voornaamste motieven, en een must voor elke zichzelf respecterende kunstliefhebber.

Batârd Festival

Nog t.e.m. 4/11

Foto Oneka von Schrader

Brussel - Over de bastaardjes die begin november weer de Beursschouwburg inpalmen is vooraf weinig geweten, alleen weten we dat het spannend, internationaal, fris talent is dat weinig maalt om disciplines of categorieën. Goesting in een theaterfestival pas comme les autres? Hier zit je goed. Namen als Micha Goldberg, Oneka von Schrader (foto) en Dounia Mahammed zullen je wellicht nu nog weinig zeggen, maar geloof ons: later zal je blij zijn dat je deze podiumkunstenaars als eerste ontdekte. Leer ze kennen via hun werk maar ook tijdens reflectiemomenten, artist talks, lezingen en boekpresentaties.

Dia de los Muertos

3/11

Foto RUN bookings

Sint-Niklaas - In Sint-Niklaas weten ze wat de dag van de doden nodig heeft: een steengoed feestje. De Wase concertzaal neemt de Mexicaanse traditie van feesten rond de dodendag over en programmeert twee exclusieve en explosieve bands: Sindicato Sonico en Mariachi Reloaded. Laat die eeuwige slaap nog even wachten, en geef van jetje met deze mengeling van latin, salsa, mariachi en afrobeat.