Voorzitter Timmermans vindt Aleksandar Jankovic "juiste man op juiste plaats"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Aleksandar Jankovic krijgt bij KV Mechelen de opdracht om het team zo snel mogelijk naar veiligere oorden te loodsen in de stand. Malinwa-voorzitter Johan Timmermans gelooft in de slaagkansen van zijn nieuwe trainer. "Aleksandar heeft de troeven om deze moeilijke periode vlug achter ons te laten", verklaarde Timmermans vandaag tijdens de voorstelling van de 45-jarige Serviër in Achter de Kazerne. KV Mechelen kon dit seizoen nog maar één keer winnen en staat na dertien speeldagen op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. Het bestuur schoof iets meer dan een week geleden Yannick Ferrera aan de kant en koos als opvolger Jankovic, tussen 2014 en 2016 al bij de Mechelaars aan de slag.

"We zijn bij de keuze voor Aleksandar niet over een nacht ijs gegaan", legde Timmermans uit. "Als hekkensluiter bevinden we ons momenteel in een uitzonderlijke situatie, en een uitzonderlijke beslissing drong zich op. We hebben geopteerd voor Aleksandar omdat hij nog een groot deel van de spelersgroep kent en het Belgische voetbal op de voet volgt. Hij is de geknipte persoon om onze club weg te krijgen uit de degradatiezone."

KV Mechelen leek de voorbije dagen in te zetten op Michel Preud'homme of Marc Brys, maar uiteindelijk stelde het Jankovic als nieuwe coach aan. "De eerste gesprekken met Aleksandar dateren van twee dagen geleden en ik voelde meteen dat iedereen snel op dezelfde golflengte zat", aldus Timmermans. "We hebben overlegd met de sportieve staf en in beperkte mate met de spelers, en kwamen tot de conclusie dat hij een enorme meerwaarde kan bieden voor KV. Bovendien hebben we het gevoel dat Aleksandar hier nog iets goed te maken heeft na zijn overhaaste vertrek van vorig jaar naar Standard."

bron: Belga