Belgen in het buitenland - Ziguy Badibanga bezorgt Sheriff stuntzege in Moskou

Het Moldavische Sheriff Tiraspol heeft donderdag op de vierde speeldag in groep F van de Europa League voor een stunt gezorgd door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Lokomotiv Moskou. De thuisploeg kwam 1-0 voor dankzij een treffer van de Peruaan Jefferson Farfan (ex-PSV), onze landgenoot Ziguy Badibanga (ex-Anderlecht en -Charleroi) bracht Sheriff echter langszij na 42 minuten. Op het uur zette Brezovec de 1-2 eindstand op het scorebord in de Russische hoofdstad. Sheriff blijft zo ongeslagen in de Europa League en komt naast Kopenhagen met zes punten aan de leiding in de groep.

Atalanta Bergamo kwam op de vierde speeldag in groep E niet verder dan een 1-1 gelijkspel uit bij Apollon Limassol. Timothy Castagne bleef de hele wedstrijd op de bank bij de bezoekers, die in de stand Olympique Lyon naast zich moeten dulden. Lyon haalde in eigen huis uit tegen Everton: 3-0 na doelpunten van Bertrand Traoré, Aouar en Memphis Depay. Bij het krasselende Everton bleef Kevin Mirallas de hele wedstrijd op de bank. In groep B bleef ook Donjet Shkodra negentig minuten op de bank bij het Albanese Skenderbeu, dat met 2-0 onderuitging op bezoek bij Partizan.

In groep A ging het Kazachse Astana met de Congolese aanvaller Junior Kabananga (onder meer ex-Anderlecht) de hele wedstrijd tussen de lijnen met het kleinste verschil winnen bij Maccabi Tel Aviv. Astana komt zo met vijf punten op de tweede plaats terecht in de groep. In de andere wedstrijd in de groep scoorde voormalig Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca het openingsdoelpunt voor Villarreal, dat met 0-2 ging winnen bij Slavia Praag en met acht punten leider blijft.

Club Brugge-killer Basaksehir blijkt dan toch minder sterk dan verwacht en flirt met de uitschakeling in groep C. Op de vierde speeldag kwamen ze in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hoffenheim en met slechts twee op twaalf is de volgende ronde zeer ver weg.