Aleksandar Jankovic voelt zich klaar om KV Mechelen uit de nood te helpen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Aleksandar Jankovic mag zich sinds gisteren opnieuw trainer van KV Mechelen noemen. De 45-jarige Serviër volgt bij de huidige rode lantaarn in de Jupiler Pro League de iets meer dan een week geleden ontslagen Yannick Ferrera op. "Er zit genoeg kwaliteit in mijn spelersgroep om snel weer te klimmen in de stand", vertelde Jankovic vandaag bij zijn voorstelling in het stadion van Malinwa. KV Mechelen kon dit seizoen nog maar één keer winnen en staat na dertien speeldagen op de laatste plaats. Ferrera werd aan de kant geschoven en het bestuur haalde met Jankovic, tussen 2014 en 2016 al bij de Mechelaars aan de slag, een oude bekende binnen. "Ik ben blij om weer thuis te komen", verklaarde de nieuwbakken trainer. "Het is natuurlijk een speciale situatie dat KV laatste staat, maar ik zie het als een grote uitdaging om rap weer te stijgen in de stand. We moeten niet te veel praten over de situatie, en er alles aan doen om goede resultaten te behalen. Door de rode lantaarn voetballen de spelers zonder al te veel vertrouwen, maar er is voldoende kwaliteit om het tij te doen keren."

De eerste opdracht van Jankovic vormt zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kortrijk. Meteen een erg belangrijke partij voor KV Mechelen, want de West-Vlamingen staan amper twee plaatsen hoger in de stand. "We willen dat duel, zoals elke match die we spelen, winnen", aldus de Serviër. "De spelers moeten hun verantwoordelijk nemen en hun energie niet sparen. Het is van belang om de drie punten te pakken. Ik ken nog een groot deel van de spelersgroep en de spelersgroep kent mij, ik voel dus dat het goed komt."

Het is een publiek geheim dat het Malinwa-bestuur de voorbije dagen flirtte met Michel Preud'homme en Marc Brys. Maar Preud'homme legde het voorstel naast zich neer en Brys bleef Beerschot Wilrijk trouw. Voelt Jankovic zich slechts derde keuze? "Helemaal niet. De club heeft mij nodig en ik sta klaar om te helpen. Mijn respect voor KV Mechelen is enorm groot."

bron: Belga