Bricklive, dé afspraak voor Lego-fans, slaat zijn tenten op in Brussel

Bricklive trok met zijn miljoenen blokjes al de hele wereld rond en strijkt nu voor het eerst neer in België. Tour & Taxis in Brussel wordt de komende dagen getransformeerd tot een gigantische legodoos.

Nog tot zondag 5 november kan je voor de eerste keer naar Bricklive in ons land. Voor die gelegenheid lijkt de site van Tour & Taxis enkele dagen op een gigantische speeltuin vol Lego. Bricklive is geen klassieke expo over het Deense blokje, maar een reusachtige zandbak waar alle legofans naar hartenlust in mogen spelen.

Fanzone

Al bij de ingang word je in de fanzone compleet ondergedompeld in de wereld van Lego. Daar stellen een twintigtal AFOL’s – jargon voor Adult Fan of Lego – van BeLUG, de grootste Belgische legofanclub, hun collecties tentoon. Het gaat om zogenaamde MOC’s (My Own Creation), persoonlijke creaties met bestaande legosets. Inspiratie genoeg opgedaan? Dan kan je in de expohal zelf aan de slag met de honderdduizenden blokjes die ter beschikking liggen.

Samenwerken

Deze participatieve expo bestaat uit tien themaruimtes verspreid over 5.000 m². Er is voor elk wat wils. Van Star Wars, Minecraft en Ninjago tot Technic, Creator en Architecture. En er is ook aan de allerkleinsten gedacht, met een Duplohoek. In elke zone liggen duizenden blokjes om zelf te bouwen en je creaties te delen met de andere bezoekers. Alle leeftijden zijn welkom. Het doel van Bricklive is interacties creëren tussen kinderen en ouders, en iedereen te laten samenwerken.

In het midden van de beurs verwelkomt de safari vijf gigantische sculpturen van savannedieren, gemaakt door professionele legobouwers. En kinderen kunnen ook een duik nemen in vier ‘legozwembaden’ vol blokjes.

Tot slot worden er kleine zakjes met blokjes verkocht voor € 2. Door er eentje te kopen, draag je letterlijk je steentje bij aan de Ducobu-mozaïek. Alle opbrengsten daarvan gaan naar het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Brussel is de eerste halte van de Europese tour van Bricklive. In december trekt de expo naar Napels, in Italië. In 2018 is de rest van Europa aan de beurt. De organisatoren willen Bricklive vanaf nu elk jaar, tijdens de herfstvakantie, laten terugkeren naar Brussel. Ticketprijzen voor een dag beginnen aan € 15 in voorverkoop en € 20 aan de kassa.