Donderdag begint mooi maar eindigt met hier en daar een bui

Donderdag begint mooi maar eindigt met hier en daar een bui

Woensdagnamiddag is er vooral veel hoge bewolking, waar de zon doorheen kan schijnen. Tijdelijk is er ook lagere bewolking, vooral in het noorden. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 14 graden elders. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit zuidzuidwest tot zuid. ’s Avonds en ’s nachts trekt de hoge bewolking geleidelijk weg naar het zuidoosten. Er komen brede opklaringen, die wel afwisselen met wolkenvelden vanaf de Noordzee. Het kan wat nevelig worden en zelfs een lokale mistbank is niet uitgesloten. De minima liggen tussen 2 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 6 graden in het centrum en rond 9 graden aan zee. Donderdag zijn er eerst mooie opklaringen, maar vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe en komen er buitjes tot ontwikkeling. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 13 of 14 graden in Laag-België. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit het zuidwesten, ruimend naar het noordwesten.

Donderdagavond kan er hier en daar nog een buitje vallen. Tijdens de nacht daalt het wolkendek. Het kan miezerig worden met nevel en op veel plaatsen ook mist. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. De zwakke noordwestenwind valt nagenoeg volledig weg.

Vrijdagochtend is het nevelig met veel lage bewolking. Hier en daar is wat motregen niet uitgesloten maar het blijft op de meeste plaatsen droog. In de namiddag is er kans op enkele opklaringen. Maxima tussen 10 en 14 graden bij een zwakke zuidenwind.

Zaterdag golft een regenzone in de nabijheid van ons land. De meeste neerslag wordt verwacht in het westelijk deel van het land. Aan de voorzijde van de storing is het nog vrij zacht en de maxima schommelen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 16 graden in het centrum van het land. De wind is matig uit het zuidwesten en ruimt naar noordwest achter het front.

bron: Belga