Zwaarbewolkt met lokaal wat gedruppel

Zwaarbewolkt met lokaal wat gedruppel

Vannamiddag is het zwaarbewolkt in het noorden van het land met wat lokaal gedruppel. Verder naar het zuiden krijgen we veeleer droog weer met meer opklaringen. De maxima gaan van 7 tot 14 graden. Morgen wordt het aangenaam en droog herfstweer. ’s Ochtends is er langs de Nederlandse grens nog meer bewolking mogelijk, maar al snel krijgen we zonnig weer met enkele hoge wolkensluiers. We verwachten maxima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het centrum van het land.

Vrijdag zorgt een hogedrukwig tijdelijk voor rustig en droog weer. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de maxima liggen tussen 11 en lokaal 14 graden.

Gedurende het weekend liggen we onder invloed van depressies. Zaterdag trekt een golvende regenzone van het westen naar het oosten. Aan de voorzijde van deze storing wordt nog zachte lucht naar ons gestuurd. We halen tot lokaal 15 graden.
Zondag krijgen we enkele buien, afgewisseld met opklaringen. Het kwik daalt wel met enkele graden, tot maximaal 11 graden.

Maandag en dinsdag komen we waarschijnlijk weer onder invloed van een hogedrukgebied. Het wordt overwegend droog en zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. ’s Ochtends liggen de minima rond of op sommige plaatsen net onder nul en overdag halen we ongeveer 10 graden in het centrum.

bron: Belga