Weerbericht – Droog, maar zwaarbewolkt

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met zwaarbewolkte perioden maar ook opklaringen. In het noorden kan er in de loop van de dag tijdelijk wat lichte regen vallen. In het zuiden van het land is het vaak vrij zonnig. Maxima van 7 graden in de Hoge Venen, rond 12 graden in het centrum en tot 13 of 14 graden in het westen. Woensdag krijgen we, na het oplossen van het lokale ochtendgrijs, vrij zonnig weer ondanks de vele hoge bewolking. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 13 en lokaal 15 graden elders.
Donderdag neemt de invloed van het hogedrukgebied op ons weer af en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan er al eens een buitje vallen maar het is wel overwegend droog. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog- België en 14 of 15 graden in het westen bij een matige wind uit zuidwest tot west.
Vrijdag wordt het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke zuidelijke wind.

bron: Belga