Federale politie stelt leverancier e-gate Brussels Airport in gebreke

Federale politie stelt leverancier e-gate Brussels Airport in gebreke

De federale politie heeft het bedrijf Vision-Box, de leverancier van de e-gates op Brussels Airport, in gebreke gesteld. Dat zegt politiewoordvoerder Peter De Waele dinsdag. De automatische paspoortcontroles kampen nog geregeld met softwareproblemen waardoor de wachttijden voor de passagiers bij aankomst in Zaventem sterk kunnen oplopen. “De tijd van de kinderfouten moet voorbij zijn”, zegt De Waele. Afgelopen zondag moesten passagiers die vanuit niet-Schengen-landen naar België reisden langer aanschuiven dan normaal voor de paspoortcontrole, omdat de e-gates – dat zijn de automatische paspoortcontrolepoortjes – kampten met softwareproblemen, schreef Het Nieuwsblad.
Zowel bij Brussels Airport als de federale politie en Binnenlandse Zaken nuanceren ze enerzijds de problemen met de e-gates. Toch vallen de machines “meer in panne dan we wensen”, zegt De Waele.
Momenteel zitten Binnenlandse Zaken, de luchthavenuitbater en de federale politie al samen met Vision-Box. “De situatie wordt strikt opgevolgd”, verzekert Olivier Van Raemdonck, de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jambon. Toch heeft de federale politie het bedrijf, met hoofdzetel in Portugal, ondertussen in gebreke gesteld. “Het probleem moet tegen eind 2017 opgelost zijn”, geeft de politiewoordvoerder nog mee.

bron: Belga