Anderlecht-youngsters geven het goede voorbeeld tegen PSG

Anderlecht-youngsters geven het goede voorbeeld tegen PSG
Anderlecht-youngsters geven het goede voorbeeld tegen PSG

De min 19-jarigen van landskampioen RSC Anderlecht hebben vanavond hun eerste overwinning in de UEFA Youth League geboekt. Op de vierde speeldag van de groepsfase haalden de troepen van jeugdcoach René Peeters het met 2-3 op bezoek bij de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. Bij de rust keek paars-wit nochtans tegen een 2-0 achterstand aan, na doelpunten van Moussa Diaby (7.) en Metehan Guclu (45.+3). Na de pauze kwam de thuisploeg echter met een man minder te staan na de uitschakeling van Arthur Zagre (70.). Uit de daaropvolgende strafschop lukte Nelson Azevedo-Janelas (71.) de aansluitingstreffer.

Bij PSG waren ze de kluts kwijt en niet veel later lukte Azevedo met zijn tweede van de avond de gelijkmaker. Toen Paris Saint-Germain met negen kwam te staan na de uitsluiting van aanvoerder Alec Georgen (82.), moesten ze zelfs nog een derde doelpunt incasseren. Francis Amuzu (84.) tekende daarvoor en bezorgde zo de Brusselaars een stuntzege in de Franse hoofdstad.

Met drie op twaalf komt paars-wit naast Celtic op de derde plaats in de groep te staan. De Schotten verloren dinsdagavond met 1-2 van groepsleider Bayern München, dat tien punten telt. PSG is tweede met zeven punten.

Bron: Belga