Rotterdamse Kunsthal pakt uit met overzichtstentoonstelling Paul Delvaux

De Kunsthal in Rotterdam houdt vanaf woensdag 1 november tot en met 25 februari 2018 een grote overzichtstentoonstelling van Paul Delvaux, één van onze belangrijkste moderne schilders. Paul Delvaux (1897-1994) is internationaal bekend om zijn mysterieuze vrouwelijke naaktfiguren, macabere skeletten, en treinen en stations in een droomdecor.
De overzichtstentoonstelling laat negentig werken zien van Delvaux: zowel schilderijen als tekeningen en aquarellen. Stuk voor stuk voorbeelden van zijn gevarieerde oeuvre waarin de invloed van andere kunstenaars-vrienden als James Ensor, Constant Permeke, Gustave de Smet, René Margritte en Giorgio De Chirico terug te vinden is. Delvaux staat bekend om zijn karakteristieke en mysterieuze beeldtaal, waarin elementen uit verschillende kunststromingen als het expressionisme, symbolisme en surrealisme samenkomen.
Het grootste deel van de werken in de Kunsthalexpo komt uit de privéverzameling van Pierre en Nicole Ghêne-Rahm uit het Museum van Elsene. De selectie kunstwerken uit deze verzameling is aangevuld met schilderijen uit andere museale en particuliere collecties.
Wie naar Rotterdam trekt voor Delvaux zal ook in bewondering staan voor de Kunsthal waar de werken hangen. Deze kunsttempel viert met de Delvaux-expositie zijn 25ste verjaardag. Het gebouw aan de rand van het Museumpark is op zich een kunstwerk. Het werd ontworpen door Rem Koolhaas en Fuminori Hoshino. Behalve de zeven tentoonstellingsruimtes is er een Kunsthalcafé, een shop en een auditorium.
Paul Delvaux, meester van de droom, in Kunsthal Rotterdam. Van 1 november 2017 tot en met 25 februari 2018. Van dinsdag tot zaterdag van 10.00-17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 11.00-17.00 uur.

bron: Belga