Duikbootmoord – Deense uitvinder geeft toe lichaam van Kim Wall in stukken te hebben gesneden

Peter Madsen, de Deense uitvinder die ervan verdacht wordt journaliste Kim Wall te hebben vermoord in een zelfgebouwde duikboot, heeft opnieuw zijn versie van de feiten gewijzigd. In een laatste verklaring geeft hij toe dat hij het lichaam van het slachtoffer in stukken heeft gesneden. Hij blijft wel ontkennen dat hij de vrouw heeft vermoord. Dat meldt de politie van Kopenhagen maandag. Volgens de Deense verdachte zou Kim Wall aan boord van de duikboot gestorven zijn aan een CO-vergiftiging, zo staat in de mededeling van de politie. Madsen zegt dat hij zich op het moment van het overlijden boven op het dek bevond.
“Peter Madsen heeft toegegeven dat dat hij het lijk in stukken heeft gesneden en de lichaamsdelen in de baai van Koge heeft verspreid”, zo staat nog in de mededeling.
De Zweedse journaliste Kim Wall werd op 10 augustus voor het laatst in leven gezien, toen ze samen met Madsen in de haven van Kopenhagen inscheepte op de duikboot UC3 Nautilus. Madsen heeft zijn verklaringen over de gebeurtenissen in de duikboot al meermaals moeten herzien. Tot nu toe luidde het dat Wall om het leven kwam toen er een zwaar luik op haar hoofd viel. Hij had altijd ontkend dat hij haar in stukken had gezaagd. Begin oktober werden het hoofd en de benen van de vrouw teruggevonden.

bron: Belga