Database geeft inkijk op risico op inbraak of waterschade in gemeente

Verzekeraar AXA geeft op de website ‘give data back’ gebruikers – klanten en niet-klanten – een inkijk op het risiconiveau op waterschade en inbraken in hun gemeente. Bedoeling is dat gebruikers zich beter beschermen aan de hand van praktische tips. Het initiatief staat vandaag in Het Laatse Nieuws en De Morgen. De website is een initiatief van de AXA-groep en bevat de analyse van de schadegevallen van de verzekeraar inzake waterschade en inbraken in zes landen (België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland). “Het is de bedoeling dat het platform in de toekomst uitgebreid wordt naar andere domeinen, bijvoorbeeld hagelschade”, aldus Gianni De Muynck, woordvoerder van AXA Belgium.

Gebruikers krijgen toegang tot gedetailleerde lokale informatie, die ze kunnen opvragen op basis van het postnummer. De website geeft een reeks inlichtingen, zoals de frequentie van schadegevallen, de gemiddelde kost ervan, de maanden waarin het risico het grootste is of de oorzaken. Naast die stand van zaken worden er ook preventietips gegeven om de oorzaken aan te pakken van de schadegevallen in die specifieke wijk.

De database wil interactief zijn. Gebruikers kunnen op de site hun ervaringen delen of aanvullen via Facebook, Twitter of mail.

bron: Belga