Jupiler Pro League – Standard trekt aan het langste eind tegen Waasland-Beveren

Jupiler Pro League - Standard trekt aan het langste eind tegen Waasland-Beveren

Standard heeft zondag thuis met 3-1 gewonnen van Waasland-Beveren op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League. De doelpunten voor de thuisploeg kwamen op naam van Orlando Sa (28.), Paul José Mpoku (30.) en Ibrahima Seck (42. own). Isaac Kiese Thelin (87.) milderde. Iets voorbij het kwartier kreeg Standard een strafschop op Sclessin, nadat Schryvers Edmilson tegen de grond had gewerkt. Maar Roef pakte de zestienmeter van Sa. De Portugees zette even later zijn fout recht met een subtiel geplaatste kopbal: 1-0. Mpoku toverde snel de 2-0 op het scorebord na een fraaie combinatie met Marin. En nog voor de rust waren de Waaslanders uitgeteld. Pocognoli mocht oprukken en voorzetten op Carlinhos, zijn poging ging via twee Beverse verdedigers binnen.
De ploeg van Ricardo Sa Pinto drong in de tweede helft aan voor een vierde treffer, maar die viel niet. Thelin knikte in het slot nog de eerredder tegen de netten, zijn achtste competitiedoelpunt.
De Rouches kunnen een mooi rapport van 10 op 12 voorleggen en klimmen in de stand met 19 punten over de Waaslanders naar de zevende plaats. Waasland-Beveren staat een plek lager met 18 punten.
Eerder op de dag boekte leider Club Brugge een ruime 4-1 zege tegen STVV. Om 20 uur sluiten Excel Moeskroen en promovendus Antwerp de speeldag af.

bron: Belga