Jupiler Pro League - Excel Moeskroen en Antwerp houden elkaar in evenwicht

Excel Moeskroen en Antwerp hebben zondag 2-2 gelijkgespeeld in de slotwedstrijd van de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League. Nathan de Medina (10.) opende de score voor de thuisploeg. Joaquin Ardaiz (70.) en Matheus (78.) leken het tij te keren voor de Great Old, maar opnieuw De Medina (90.+2) besliste daar bij zijn debuut anders over. De Medina, die afgelopen zomer Anderlecht voor Moeskroen ruilde, mocht al snel vieren bij zijn debuut op Le Canonnier. De verdediger trapte na tien minuten op hoekschop het leer voorbij Bolat. Twintig minuten voor affluiten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Invaller Ardaiz troefde De Medina af en klopte Logan Bailly: 1-1. In de 78e minuut kwam Antwerp op voorsprong. Na een hoekschop redde Bailly op een kopbal van Batubinsika, Matheus tikte de rebound binnen. De bezoekers maakten zich al op voor een feestje, maar dat was buiten De Medina gerekend. Op vrije trap kopte hij in blessuretijd zijn tweede doelpunt van de avond binnen.

In de stand is Antwerp vijfde met 20 punten. Moeskroen telt één punt minder en is op de zevende plaats terug te vinden.

Eerder op de dag boekte leider Club Brugge een 4-1 zege tegen STVV en won Standard met 3-1 van Waasland-Beveren.