Obama moet zetelen als jurylid in rechtszaak

AFP PHOTO / John MACDOUGALL

Nu hij opnieuw een gewone burger is, heeft de voormalige Amerikaanse president Barack Obama weer burgerplichten. Hij is opgeroepen om te zetelen als jury bij een rechtszaak in de staat Illinois.

“Hij heeft via een woordvoerder bevestigd dat hij zijn plicht als burger en als inwoner van deze gemeenschap zal volbrengen”, zei rechter Timothy Evans aan de Chicago Tribune.

Chicago

Veel details zijn nog niet geweten, maar het gaat om een rechtszaak die volgende maand van start gaat in Cook County in de staat Illinois. De Obama’s wonen momenteel in Washington D.C., maar ze hebben ook een huis in Chicago, de hoofdstad van Cook County.

Barack Obama heeft jarenlang gewoond en gewerkt in Chicago. Hij was ook lang senator voor de staat Chicago en gaf les aan de universiteit van Chicago.

Zakcentje

Een jurylid verdient in Illinois 17,25 dollar (14 euro) per dag. Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet veel verschil maken op de bankrekening van ‘Barry’, die onlangs nog een huis van 7 miljoen euro kocht.

Obama is niet de eerste president die in een jury moet zitten. Ook George W. Bush en Bill Clinton hebben dat al moeten doen nadat ze het Witte Huis verlaten hadden.