WB driebanden La Baule – Fréderic Caudron in halve finale tegen Zuid-Koreaan Cho Myung Woo

WB driebanden La Baule - Fréderic Caudron in halve finale tegen Zuid-Koreaan Cho Myung Woo

Frédéric Caudron (UMB-7) heeft zich zaterdag voor de halve finales van het wereldbekertoernooi driebanden in het Franse La Baule geplaatst. In de achtste finales nam de 49-jarige Henegouwer in 12 beurten met 40-29 de maat van de Nederlander Jean-Paul de Bruijn (UMB-61), goed voor een gemiddelde van 3,333, in de kwartfinales zette hij de Turk Can Capak (UMB-31) in 25 beurten met 40-29 opzij. Om een finaleplaats neemt Caudron het zondag op tegen de Zuid-Koreaanse wonderboy Cho Myung Woo (UMB-21). Dat 19-jarig natuurtalent stond de voorbije vijf jaar vier keer op het podium op het WK voor junioren (goud in 2016, zilver in 2014, brons in 2013 en 2017).
In de andere halve finale staan de Zweed Torbjörn Blomdahl (UMB-6) en de Vietnamees Ma Xuan Cuong (UMB-29) tegenover elkaar.
De manche in La Baule is de zesde van zeven op de kalender. De Wereldbeker kent zijn ontknoping op 15 december in het Egyptische Hurghada. Wereldbekerleider Kim Heang Jik (UMB-3), winnaar van de vorige twee manches in Porto en Cheongju, ging er in La Baule in de achtste finales met 40-39 uit tegen zijn landgenoot Kang Dong Koong (UMB-20). De Zuid-Koreaan behoudt in de wereldbekerstand evenwel 40 punten voorsprong op de Nederlander Dick Jaspers (UMB-2), die in hetzelfde stadium met 40-35 onderuit ging tegen de Vietnamees Tran Quyet Chien (UMB-14). De Spanjaard Daniel Sanchez (UMB-1) schopte het nog tot de kwartfinales, waarin Blomdahl met 40-17 te sterk bleek, en nadert in de stand tot op 46 punten. Blomdahl en Caudron wippen alvast over Eddy Merckx (UMB-11), die vrijdag in de zestiende finales uitgeschakeld werd door De Bruijn. Als ze de finale bereiken gaan ze ook Sanchez en Jaspers voorbij. Toernooiwinst zou Blomdahl tot op amper acht punten van Kim brengen en Caudron tot op tien.

.

bron: Belga