Jupiler Pro League – KV Oostende wint bij Lokeren, KV Mechelen behoudt rode lantaarn

Jupiler Pro League - KV Oostende wint bij Lokeren

KV Oostende heeft zaterdag een deugddoende 0-3 zege bij Lokeren geboekt op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League. De kustploeg springt zo naar de dertiende plaats in de stand. KV Mechelen is nog steeds helemaal onderin terug te vinden na een 2-1 nederlaag tegen Zulte Waregem. Joseph Akpala bezorgde Oostende in de zesde minuut een vroege voorsprong. De spits kopte raak in de rebound na een redding van Verhulst op een poging van Knowledge Musona. Op slag van rust gaf het scorebord 0-2 aan, opnieuw na een counter. Deze keer was het Musona die afrondde en Verhulst in de korte hoek klopte. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd gaf Ramin Rezaeian Lokeren de doodsteek. Na de 3-0 zege tegen Charleroi pakt het team van Adnan Custovic zo 9 op 9.
In het Regenboogstadion zag Tom Caluwé, coach ad interim bij KV Mechelen, hoe zijn troepen na een halfuur op achterstand kwamen. Een voorzet van Peter Olayinka ging voorbij ploegmaat Walsh en KVM-doelman Coosemans in doel. In de 41e minuut hing Boureima Hassane Bandé de bordjes in evenwicht met een retro. Bijna een kwartier ver in de tweede helft bezorgde Aaron Leya Iseka Essevee de driepunter. Na vier competitienederlagen op rij knoopt Zulte Waregem zo weer aan met de zege.
KV Oostende doet een goede zaak en verlaat de voorlaatste plaats voor de dertiende stek. Het telt nu 11 punten, drie meer dan rode lantaarn KV Mechelen. Zulte Waregem klimt met 19 punten naar de vijfde plaats. Lokeren is elfde met 15 punten.

bron: Belga