Jupiler Pro League - Anderlecht wint dankzij twee owngoals bij Eupen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht heeft zaterdag op bezoek bij Eupen met 2-3 gewonnen op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League. Paars-wit mocht de Oostkantonners bedanken voor owngoals van Mbaye Leye (30.) en Moussa Wague (32.). Sofiane Hanni (40.) zorgde voor een doelpunt van volledig Brusselse makelij. Luis Garcia (61.) en Eric Ocansey (90.) konden milderen. Na een aarzelend begin in het Kehrwegstadion kwam Anderlecht op het halfuur op voorsprong. Mbaye Leye verlengde een vrije trap van Adrien Trebel in eigen doel. Drie minuten later volgde nog een owngoal. Een poging van Henry Onyekuru, die het tegen zijn ex-club opnam, week af op Moussa Wague en het leer belandde tegen de netten. In de 40e minuut zat de landskampioen helemaal op rozen. Dennis Appiah zette voor op Sofiane Hanni, die Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge met een botsende bal verschalkte.

Iets voorbij het uur zorgde Luis Garcia met een afstandsschot in de linkerwinkelhaak voor de aansluitingstreffer. Siebe Blondelle besloot voor Eupen van dichtbij onbegrijpelijk op de paal van een leeg doel. Eupen bestookte Matz Sels en scoorde in de slotminuut nog via Eric Ocansey (90.), maar het kon niet verhinderen dat Anderlecht zijn derde competitiezege onder Hein Vanhaezebrouck pakte.

In de stand springt Anderlecht naar de derde plaats met 24 punten, achter leider Club Brugge (30) en Charleroi (25) en voor Sint-Truiden (23). STVV gaat zondag op bezoek bij blauw-zwart. Eupen blijft veertiende met negen punten en telt slechts één punt meer dan hekkensluiters KV Oostende en KV Mechelen, die later op de avond nog in actie komen. Om 20u ontvangt Zulte Waregem KV Mechelen en speelt Lokeren gastheer voor KV Oostende. Om 20u30 staat KV Kortrijk-Racing Genk op het programma.

bron: Belga