F1 – GP van Mexico – Stoffel Vandoorne ontgoochelt in derde vrije oefensessie

F1 - GP van Mexico - Stoffel Vandoorne ontgoochelt in derde vrije oefensessie

Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) heeft zaterdag geen potten kunnen breken in de derde en laatste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Mexico, de achttiende manche in het WK Formule 1. Hij zette de negentiende en traagste chrono op de tabellen van alle rijders die een tijd lieten optekenen. De West-Vlaming realiseerde op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad een rondje in 1:20.030. Hij legde 25 rondes af. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, Vandoornes ploegmaat, zorgde met 1:19.565 voor de zestiende chrono.
Vrijdag slaagde Vandoorne er in de eerste sessie niet in een chrono neer te zetten door technische problemen. In de tweede sessie lukte hij de vijftiende tijd (1:19.844). Onze landgenoot is in Mexico al zeker van een gridstraf van 35 plaatsen na een nieuwe motorwissel. Ook Alonso start achterin, de Spanjaard wordt twintig plaatsen achteruitgezet.
De Nederlander Max Verstappen toonde zich in zijn Red Bull de snelste in de derde vrije oefenritten. Hij bleef met 1:17.113, een baanrecord, Mercedes-rijder Lewis Hamilton (1:17.188) voor. De Brit is negen punten verwijderd van zijn vierde wereldtitel, zondag volstaat een vijfde plaats om zich opnieuw (na 2008, 2014 en 2015) tot wereldkampioen te kronen. Sebastian Vettel (Ferrari), de enige die Hamilton op papier nog kan bedreigen voor de wereldtitel, liet de derde chrono (1:17.230) optekenen.
Zaterdag volgen nog de kwalificaties. Zondagavond vindt de Grote Prijs plaats.

bron: Belga