David Goffin gaat kansloos onderuit tegen Roger Federer

David Goffin gaat kansloos onderuit tegen Roger Federer

David Goffin (ATP 10) is er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.837.425 euro). Thuisfavoriet Roger Federer (ATP 2) was in de halve finales een maatje te groot voor de Luikenaar, het derde reekshoofd. Het Zwitserse topreekshoofd haalde het na ruim een uur met 6-1 en 6-2. Na zes onderlinge confrontaties blijft Goffin zonder zege achter. In 2014 stonden beiden in de finale in Bazel, toen trok Federer met tweemaal 6-2 aan het langste eind.

Goffin had niet veel rust gekregen voor de confrontatie met Federer, hij stond tot na middernacht op het court in zijn kwartfinale tegen de Amerikaan Jack Sock (ATP 23).

In de finale neemt Federer het op tegen Juan Martin del Potro (ATP 19). Het Argentijnse vierde reekshoofd klopte eerder op de dag de Kroaat Marin Cilic (ATP 4), het tweede reekshoofd, met tweemaal 6-4.

Del Potro, die vorige week het ATP-toernooi van Stockholm won, gaat in de finale op zoek naar zijn 21e ATP-titel. Federer, zevenvoudig winnaar van het toernooi in Bazel, kan voor de 95e keer in zijn carrière een ATP-toernooi winnen. Twee weken geleden won de Zwitser het Masters 1.000-toernooi in Sjanghai. In 2012 en 2013 was Del Potro de beste in Bazel, telkens na een finale tegen Federer. In de onderlinge confrontaties leidt Federer met 17-6.

bron: Belga