Carolina Wozniacki in finale tegen Venus Williams

Carolina Wozniacki in finale tegen Venus Williams

De 37-jarige Amerikaanse Venus Williams (WTA-5) en de tien jaar jongere Deense Carolina Wozniacki (WTA-6) spelen morgen in Kallang (Singapore) de finale van de WTA Finals. In de halve finales schakelde Williams vandaag de Française Caroline Garcia (WTA-8) in 2 uur en 29 minuten met 6-7 (3/7), 6-2 en 6-3 uit. Wozniacki plaatste zich eerder op de dag voor de finale door de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-3) in 1 uur en 56 minuten met 7-6 (11/9) en 6-3 te verslaan. Door de nederlaag van Pliskova is de in de groepsfase uitgeschakelde Roemeense Simona Halep zeker dat ze het jaar toch als nummer een van de wereld afsluit.

Veterane Williams kan de WTA Finals morgen een tweede keer op haar palmares brengen. Ze won de seizoensfinale al eens in 2008, het jaar nadien was ze runner-up. In haar 83e WTA-finale gaat ze voor een vijftigste titel. Wozniacki staat in haar vijftigste finale. Van de vorige 49 won ze er 26. Op de WTA-finals was ze in 2010 verliezend finaliste (tegen Kim Clijsters).

Williams en Wozniacki, allebei voormalig nummer een van de wereld, speelden zeven keer eerder tegen elkaar en telkens trok de Amerikaanse aan het langste eind. Wonzniacki slaagde er bovendien slechts één keer in een set winnen. Al hun duels werden op hardcourt uitgevochten, ook de ondergrond in Kallang.

bron: Belga