Belgen in het buitenland - Manchester City en De Bruyne boeken achtste competitiezege op rij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester City heeft op de tiende speeldag met 2-3 gewonnen op het veld van West Bromwich Albion. Voor de 'Citizens' is het al de achtste overwinning op rij in de Premier League. De club van Kevin De Bruyne blijft zo met 28 punten de onbetwistbare leider, stadsrivaal Manchester United telt vijf punten minder. De laatste keer dat City nog punten verloor, dateert al van 21 augustus, toen de club 1-1 gelijkspeelde op het veld van Everton. De manschappen van Pep Guardiola lijken zo over alles en iedereen te walsen in de Engelse eerste klasse. Voor City waren het Leroy Sane (10.), Fernandinho (15.) en Raheem Sterling (64.) die aan het kanon stonden. De goals van Jay Rodriguez (13.) en Matt Phillips (90.+2) konden het tij niet keren voor de thuisploeg. Kevin De Bruyne speelde de wedstrijd uit. Nacer Chadli moest vanop de bank toekijken hoe zijn club ten onder ging. Vincent Kompany, nog steeds geblesseerd aan de kuit, zat niet in de kern.

Simon Mignolet kon de nul houden tegen het Huddersfield Town van Laurent Depoitre, die de wedstrijd uitspeelde. Liverpool won de wedstrijd met 3-0. Mignolet, die vorige week nog kop van jut was na het 4-1 verlies tegen Tottenham, wist het vertrouwen van trainer Jürgen Klopp terug te winnen. Het was Daniel Sturridge (50.) die 'The Reds' in de tweede helft op voorsprong bracht, nadat zijn ploeggenoot Mohamed Salah eerder al een penalty had gemist. Even later kon Roberto Firmino (58.) de bal na een hoekschop binnenkoppen. De Nederlander Georginio Wijnaldum besliste in de 75e minuut de wedstrijd met een prachtig schot in de winkelhaak. Liverpool (16 punten) klimt zo boven Watford naar de zesde plaats in het klassement. Huddersfield blijft op de elfde plaats staan (12 punten).

Stoke City, met Julien Ngoy op de bank, pakte de drie punten op het veld van Watford (0-1). Christian Kabasele, die in de basis stond bij Watford, zag zijn ploeg op achterstand komen na een vroeg doelpunt van Darren Fletcher (16.). Stoke is dertiende in de stand met 11 punten, Watford zevende met 15 punten.

Een geblesseerde Christian Benteke zag zijn ploeg dan weer gelijkspelen tegen West Ham (2-2). Wilfried Zaha kon Crystal palace op het laatste nippertje nog op gelijke hoogte brengen. Palace heeft met vier punten de rode lantaarn in handen.

In de Schotse Premier League moest Dedryck Boyata vanop de bank toekijken hoe Celtic gelijkspeelde tegen Kilmarnock (1-1). Celtic (27 punten) is nog steeds eerste met één punt voorsprong op Aberdeen.

bron: Belga