ATP Wenen – Wenen krijgt zondag Franse winnaar

ATP Wenen - Wenen krijgt zondag Franse winnaar

Het ATP-toernooi van Wenen krijgt zondag een volledig Franse finale tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) en Lucas Pouille (ATP-25). In de halve finales won achtste reekshoofd Tsonga zaterdag in 1 uur en 46 minuten met 7-6 (7/4) en 7-5 van de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-34). Pouille had 2 uur en 17 minuten nodig voor een 6-7 (7/9), 6-4, 6-3 zege tegen de Brit Kyle Edmund (ATP-63). Tsonga stond ook vorig jaar al in de finale in de Oostenrijkse hoofdstad. Daarin moest hij toen het onderspit delven voor de Schot Andy Murray. In 2011 plaatste hij zijn naam wel al eens op de erelijst. Het wordt voor Tsonga al de vijfde finale van het seizoen. De vorige vier, In Rotterdam, Marseille, Lyon en vorige week in Antwerpen, won hij allemaal. In totaal heeft hij zestien ATP-titels op zijn palmares.
Pouille gaat voor een vierde ATP-titel, de derde dit seizoen. Eerder dit jaar was hij in Stuttgart en Boedapest de beste.
De 32-jarige Tsonga en de 23-jarige Pouille stonde twee keer eerder tegenover elkaar. Beide keren won Tsonga met tweemaal 6-4. Dat gebeurde vorig jaar in de achtste finales in Monte-Carlo, op gravel, en eind februari dit jaar in de finale in Marseille, waar net als in Wenen op hardcourt werd gespeeld.

.

bron: Belga