ATP Bazel – Goffin hoopt “plezier te hebben” tegen Federer

ATP Bazel - Goffin hoopt "plezier te hebben" tegen Federer

David Goffin (ATP 10) reageert tevreden na zijn overwinning vrijdagavond in de kwartfinale van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.837.425 euro). De Luikenaar versloeg de Amerikaan Jack Sock (ATP 23) in twee sets met 7-6 (8/6) en 6-3 en mag het in de halve finales opnemen tegen de Zwitser Roger Federer. “Ik heb gedaan wat ik moest doen”, zegt Goffin. “Ik ben erg tevreden met mijn prestatie.” “Het was niet evident om zó laat te spelen. Je moest omgaan met het wachten en de vermoeidheid”, zegt Goffin. “Uiteindelijk heb ik een behoorlijk sterke wedstrijd gespeeld, vooral met mijn opslag. Mijn return werd ook alsmaar beter in de loop van de wedstrijd en dat heeft mij in staat gesteld om voorsprong te nemen.”
Zaterdagnamiddag neemt Goffin het in de halve finales al voor de zesde keer in zijn carrière op tegen Roger Federer (ATP 2), die in Bazel een thuiswedstrijd speelt en het toernooi al zeven keer won. De Luikenaar slaagde er nooit eerder in om de voormalige nummer 1 te verslaan. Goffin weet dan ook dat hij voor een uitdaging staat.
“Het zal niet evident zijn, maar ik ga proberen om mijn eerdere ervaringen te gebruiken”, zegt de Belg. “Ik heb vandaag kunnen zien dat het publiek hier nog steeds achter hem staat en de tribunes zullen zeker gevuld zijn. Hij is erg gemotiveerd om hier thuis nog eens te winnen.” Goffin verzekert echter “het maximum eruit te halen” en “vooral plezier te hebben”.
Federer klopte eerder op de avond de Fransman Adrian Mannarino (ATP 28) met 4-6, 6-1 en 6-3 in wat hij zelf een “grote strijd” noemt. “Ik kwam niet goed in de match, terwijl hij sterk was, maar ik heb goed gereageerd”, zegt de Zwitser, die ook een “heel moeilijke wedstrijd” verwacht tegen Goffin. “Goffin is een uitstekende speler. Hij is in staat om de bal erg vroeg te nemen en heel vloeiend te slaan. Ik ben tegen hem al de confrontatie aangegaan in Bazel en hij heeft hier altijd goed gespeeld. We zullen zien, maar ik weet in elk geval dat ik me van mijn beste kant zal moeten laten zien.”

bron: Belga