Vlaamse Scholierenkoepel: “Nieuwe eindtermen in september 2018 niet haalbaar”

Vlaamse Scholierenkoepel: "Nieuwe eindtermen in september 2018 niet haalbaar"

De Vlaamse Scholierenkoepel is opgelucht dat er een akkoord is over de eindtermen. Maar de organisatie is “voorzichtig tevreden”, want zit nog met veel vragen. “Een start op 1 september 2018 lijkt niet haalbaar”, klinkt het daags nadat bekendraakte dat de Vlaamse meerderheidspartijen tot een akkoord kwamen. “Wij zijn opgelucht dat er een akkoord is”, zegt Rania El Mard, voorzitster van de Vlaamse Scholierenkoepel, in een persbericht. “Bovendien lijken de zestien sleutelcompetenties rekening te houden met wat scholieren vragen. Maar er moet nog veel werk verzet worden en een start op 1 september 2018 lijkt niet haalbaar.”
Voor de Vlaamse Scholierenkoepel is het belangrijk dat de scholen de kans krijgen om het dossier verder uit te werken: “schoolboeken aanpassen, scholen mee op de kar krijgen, leerkrachten opleiden … en zeker ook leerlingen informeren over de gevolgen van al de veranderingen op hun schoolloopbaan”.
Over de timing voor de invoering van de nieuwe eindtermen of de onderwijshervorming deed Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gisteren geen uitspraken. De coalitiepartijen N-VA en Open Vld deden dat wel en pleitten voor een jaar uitstel tot september 2019. CD&V-onderwijsspecialiste Kathleen Helsen zag dan weer “geen reden meer om te talmen”.
De eindtermen bepalen zowat de zaken die alle leerlingen op een bepaald moment moeten kennen en kunnen.

bron: Belga