Jupiler Pro League – Charleroi knoopt tegen AA Gent weer aan met zege

Jupiler Pro League - Charleroi knoopt tegen AA Gent weer aan met zege

Charleroi heeft vrijdag AA Gent met 2-1 verslagen in de openingswedstrijd van de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League. Christian Benavente (44., 63.) was van goudwaarde voor de thuisploeg, Yuya Kubo (67.) scoorde voor de Oost-Vlamingen. De Carolo’s, die de voorbije drie speeldagen slechts 2 op 9 behaalden, knopen zo opnieuw aan met de zege. Na een gezapig eerste halfuur, waarin ref Delferière een haakfout van Dorian Dessoleil in de zestien niet bestrafte, ging Charleroi in het derde kwartier een versnelling hoger spelen. De thuisploeg zorgde voor onrust in het strafschopgebied van de Buffalo’s, met resultaat. Vlak voor rust leed Nana Asare ongelukkig balverlies, waarna het leer bij Kaveh Rezaei kwam. Christian Benavente wachtte zijn voorzet op en verschalkte Lovre Kalinic.
Iets voorbij het uur trof de Peruviaan opnieuw raak. Rezaei trapte op de paal, Benavente tikte in de herneming binnen. Het team van Yves Vanderhaeghe ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Yuya Kubo zorgde met een mooie krul opnieuw voor spanning: 2-1. Charleroi-doelman Nicolas Penneteau bracht vervolgens redding op een vrije trap van Danijel Milicevic. Daarna beroerde Amara Baby in de eigen zestienmeter de bal met de hand, Delferière bleef echter doof voor het Gents protest. Stefan Mitrovic kopte nog nipt over, maar het slotoffensief van AA Gent leverde geen punt meer op. Sinds de komst van Vanderhaeghe behaalde het team 7 op 12.
Thomas Foket mocht de laatste 25 minuten meespelen. Hij verscheen voor het eerst sinds zijn hartoperatie op het veld voor de Gentse A-ploeg.
Charleroi is in de stand opnieuw tweede met 25 punten, op vijf punten van Club Brugge. STVV is derde met 23 punten. De Limburgers gaan zondag op bezoek bij blauw-zwart. AA Gent is twaalfde met 13 punten.

bron: Belga