Inpakkunstenaar Christo eregast op kunstbeurs Brafa

Inpakkunstenaar Christo eregast op kunstbeurs Brafa

De Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo wordt de eregast van Brafa 2018. De internationale kunstbeurs strijkt van 27 januari tot en met 4 februari 2018 opnieuw neer in Tour & Taxis. Dat meldt de organisatie. Christo is als artiest vooral bekend voor zijn monumentale inpakkunst met gebouwen. Zo pakte hij in 1995 de Reichstag in Berlijn in met 100.000 vierkante meter synthetische stof. Op Brafa zal een installatie van Christo centraal staan.
Naast de eregast zijn het de 133 deelnemende kunstgalerijen en -handelaars die de kunstliefhebbers naar Brafa zullen lokken. Internationale versterking staat centraal op de kunstbeurs, met exposanten afkomstig uit een vijftiental landen. In 2018 zullen 13 nieuwe galerijen voor het eerst deelnemen aan Brafa.

De kunstliefhebbers kunnen naast de klassieke werken opnieuw rekenen op uiteenlopende werken, bijvoorbeeld juwelen, glaswerk, keramiek, originele stripplaten of archeologische voorwerpen.
“We zijn ontzettend fier eens te meer een deskundig panel te kunnen voorstellen met internationale weerklank in uiteenlopende domeinen”, vertelt Brafa-voorzitter Harold t’Kint Roodebeke. “Het kwaliteitsniveau was nooit eerder zo hoog. Bovendien verliep alles bijzonder vlot, want in juni was zowat de hele exposantenlijst ingevuld. Hieruit blijkt nog maar eens de aantrekkingskracht van Brafa.”

In het ING Art Center in Brussel loopt op momenteel ook de expo ‘Urban Projects’, een overzichtstentoonstelling van de stadsprojecten van Christo.

bron: Belga