Deliveroo: "We staan ter beschikking van minister Peeters"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het onlineplatform Deliveroo staat ter beschikking van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) om zijn nieuwe verloningsmodel voor fietskoeriers uit te leggen. Dat zegt Deliveroo, nadat de minister gisteren de inspectie van de RSZ en van het Toezicht op de Sociale Wetten de opdracht had gegeven de nieuwe arbeidsregeling tegen het licht te houden. "We blijven ter beschikking van minister Peeters om uit te leggen waarom we besloten hebben om dit nieuwe model te implementeren", klinkt het bij Deliveroo. Dat werd volgens het platform niet alleen in België getest, maar ook elders in Europa, "en is zeer populair gebleken bij koeriers". Het herhaalt ook dat het nieuwe model koeriers "de flexibiliteit zal geven die ze willen en de zekerheid die ze verdienen".

Deliveroo ligt onder vuur na het beëindigen van de samenwerking met coöperatie SMart. Dankzij die samenwerking waren de fietskoeriers in loondienst, genoten ze sociale bescherming en waren ze verzekerd.

Volgens Deliveroo staat het nieuwe model niet gelijk aan sociale achteruitgang. "De koeriers zullen meer kunnen verdienen en flexibeler kunnen werken, en tezelfdertijd verzekerd zijn", benadrukt het bedrijf.

bron: Belga