Bus van De Lijn beschoten in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is vrijdagavond een bus van de Vlaamse openbaar vervoersmaatschappij De Lijn beschoten. Dat heeft een getuige gemeld aan Belga en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Bij het incident vielen weliswaar geen gewonden. De dader, die vermoedelijk gebruik maakte van een luchtdrukgeweer, kon nog niet opgespoord worden maar de politie heeft extra patrouilles ingezet. Het incident vond omstreeks 19.15 uur plaats, vlakbij het Joodse Martelarensquare. Daar werd een bus van lijn 142 die op weg was naar het station Brussel-Zuid door een onbekende beschoten. Volgens de getuige die Belga verwittigde, werd de bus geraakt door twee schoten maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid.
“Het projectiel heeft de ruit van de bus niet volledig doorboord”, meldt de politie Brussel-Zuid. “De bus beschikte over dubbel glas en enkel de buitenste glaslaag raakte beschadigd. In de bus vielen geen gewonden. Vermoedelijk werd geschoten met een luchtdrukgeweer of iets gelijkaardigs.”
De politie kon nog geen verdachte oppakken maar heeft wel extra patrouilles ingezet in de omgeving.
“Op de bus zaten een zestal passagiers”, meldt Joachim Nijs, woordvoerder van De Lijn Vlaams-Brabant. “Die zijn net zoals onze chauffeur sterk onder de indruk van de feiten. Wij veroordelen dit soort gedrag absoluut, het kan niet dat onze bussen beschoten worden, met eender welk projectiel.”

bron: Belga