Minister Peeters laat inspectie nieuwe arbeidsregeling Deliveroo onderzoeken

Minister Peeters laat inspectie nieuwe arbeidsregeling Deliveroo onderzoeken

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft de inspectie van de RSZ en van het Toezicht op de Sociale Wetten de opdracht gegeven de nieuwe arbeidsregeling bij Deliveroo tegen het licht te houden. Dat kondigde minister Peeters vandaag in de Kamer aan na een vraag van Kamerlid Meryame Kitir (sp.a). Gisteren raakte bekend dat het onlineplatform Deliveroo, dat maaltijden aan huis levert, de samenwerking stopzet met de coöperatie SMart. Door die samenwerking waren de fietskoeriers in loondienst, genoten ze sociale bescherming en waren ze verzekerd. Zo’n 1.000 koeriers zijn door de maatregel getroffen.

Kitir wilde van de minister weten of hij stappen plande. Ze laakte dat Deliveroo eenzijdig de aard van de arbeidsrelatie met het personeel heeft aangepast, wat volgens haar wettelijk niet mag.

De minister herinnerde eraan dat het bedrijf in het verleden al in beeld is geweest bij de Inspectie van de RSZ. Hij heeft vandaag de inspectiediensten opnieuw opdracht gegeven na te gaan wat er precies bij Deliveroo aan de hand is. “De sociale wetgeving en regels op de arbeidsmarkt moeten door iedereen worden gerespecteerd”, luidde het.

bron: Belga