Limburgse politiezones zien nut van eigen interventieteam in

De Limburgse politiezones Limburg Regio Hoofdstad (LRH) en Carma (Genk en omstreken) zien het nut van een eigen interventieteam van de politie in. De Limburgse gouverneur, Herman Reynders (sp.a), heeft woensdagavond tijdens de provincieraad aangekondigd dat er gesprekken lopen met de federale politie en lokale politiezones LRH en Carma. De politiezone Carma werkt al met een eigen interventieteam. “Dat zijn onze politieagenten die een bijkomende training hebben gevolgd en mogen werken met bijkomende bewapening”, aldus Geert Verheyen van politiezone Carma. “Dat team zetten we in bij evenementen. Moest er een dolle schutter of iemand met een mes rondlopen, dan kunnen zij tussenbeide komen.”
De bedoeling van de Limburgse gouverneur is echter een provinciaal interventieteam. “De gesprekken met de federale politie zijn op dit moment lopende”, zegt Philip Pirard van politiezone LRH. “De onderhandelingen zijn bezig om het realistisch uit te bouwen. Hierbij zal een ‘mobile protection team’ dat onmiddellijk optreedt, aangevuld moeten worden met een bijzonder bijstandsteam.”
De lokale en federale politie bekijken nu of zo een provinciaal interventieteam financieel haalbaar is. “Alles vraagt capaciteit en middelen”, aldus Verheyen. “We zijn op dit moment verschillende scenario’s aan het bespreken en berekeningen aan het maken.”

Bron: Belga