Jupiler Pro League - STVV wint in de extra tijd van Moeskroen en staat tweede

Op de twaalfde speeldag heeft Sint-Truiden met 1-0 gewonnen van Moeskroen. STVV klimt zo boven Charleroi en Anderlecht naar de tweede plaats in het klassement. Het was Dimitrios Goutas die het late doelpunt scoorde. De wedstrijd kwam traag op gang met enkele halve kansen. Al in de 24e minuut moest Jérémy Huyghebaert van Moeskroen geblesseerd het veld verlaten. Sebastien Locigno mocht de linksachter vervangen. Yohan Boli (33.) kon als eerste de bal tegen de netten duwen, maar na overleg met zijn assistent keurde scheidsrechter Vertenten het doelpunt van de STVV-spits af: buitenspel.

Een minuut later legde de scheidsrechter de bal op de stip omdat Bruno Godeau Boli had neergetrokken in de zestien. Doelman Jean Butez ging goed neer en kon de bal uit het doel houden. Vlak voor de rust werd Sint-Truiden voor de tweede maal een goal ontzegd. Ditmaal was het de Congolees Jordan Botaka die buitenspel stond, al was dat minder duidelijk dan bij het eerste afgekeurde doelpunt.

Na een uur spelen bracht STVV-coach Jonas De Roeck Jonathan Legear en Alexis De Sart op het veld. Die laatste mikte meteen een kopbal tegen de paal. Naar het einde van de wedstrijd toe kwam Asamoah nog gevaarlijk voor doel, maar Butez kon de bal opnieuw uit doel houden.

STVV bleef druk zetten en werd daar uiteindelijk voor beloond. In de 92e minuut schilderde Legear zijn vrije trap op het hoofd van Goutas, die de bal voorbij Butez kopte en daarmee de 1-0 eindscore op het bord zette.

Sint-Truiden komt als nummer twee in de stand tot op zeven punten van leider Club Brugge, Moeskroen blijft zevende.