Jupiler Pro League - Antwerp en Standard kunnen geen aanspraak maken op meer dan een punt

Antwerp en Standard hebben donderdagavond op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League 0-0 gelijkgespeeld. In een flauw, maar potig, duel verdiende geen van beide teams de drie punten. Standard begon sterk op de Bosuil met meteen een kopbalmogelijkheid voor Sa (naast). Ook Edmilson toonde zich bedrijvig vanaf rechts en claimde al na drie minuten een penalty voor een overtreding van Borges. Scheidsrechter Van Driessche zag er geen graten in. Het goede (Luikse) begin verwaterde echter al snel. Antwerp van zijn kant speelde behoudend en plooide massaal terug bij elke Luikse aanval. Vlak voor rust dreigde de Great Old toch even via Dequevy. Zijn poging in de korte hoek werd gestuit door Ochoa.

De thuisploeg ging op dat goede elan verder na rust. Sall en Haroun toonden zich na een hoekschop gevaarlijk. Op het uur reageerde Standard met een afstandschot van Marin, op de deklat. Even later werd Antwerp-coach Bölöni naar de tribune gestuurd voor herhaaldelijk gemekker op de arbitrage. De partij ontspoorde vervolgens en kansen waren nog nauwelijks te zien. In het slot was het Antwerp dat nog het dichtst bij de winning goal kwam. Haroun testte de vuisten van Ochoa en invaller Jaadi trapte vanop vrijschop de laatste kans naast. Het bleef 0-0. Voor de Rouches de eerste clean sheet in twaalf uitwedstrijden in de Jupiler Pro League.

Door het gelijkspel klimt Antwerp opnieuw naar de vijfde stek met 19 punten, Standard (16 ptn) staat tiende.