Grimbergen ontving nog maar 20-tal bezwaarschriften tegen nieuwe plannen

Grimbergen ontving nog maar 20-tal bezwaarschriften tegen nieuwe plannen

Twee weken na de start van het openbaar onderzoek naar de omgevingsvergunningaanvraag van Ghelamco voor de bouw van het Eurostadion op Parking C zijn er bij de gemeente Grimbergen nog slechts een 20-tal bezwaarschriften binnengelopen. Dat is vernomen bij burgemeester Marleen Mertens (CD&V). Het openbaar onderzoek loopt nog tot 10 november. “Het schepencollege van Grimbergen zal op 20 november een beslissing nemen over haar advies aan de Vlaamse regering. De bevoegde Vlaamse administratie buigt zich 14 dagen later over de kwestie”, aldus burgemeester Marleen Mertens (CD&V). Zij wil om procedurele redenen zich niet uitspreken over de inhoud van de aanvraag. Ze wil alleen maar kwijt “dat er kennelijk niet zoveel veranderd is aan de eerste aanvragen”.

Bij de bouw- en milieuvergunningaanvraag die Ghelamco een jaar geleden indiende, liepen er respectievelijk 662 en 427 bezwaarschriften binnen. Grimbergen gaf toen in beide gevallen een negatief advies.

Ghelamco trok zoals bekend enkele maanden geleden haar bouw- en milieuvergunningaanvraag voor het project in en verving ze door een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning. Tijdens een infovergadering op 16 oktober stelde bestuurder Philip Neyt van Ghelamco dat er in de nieuwe aanvraag maximaal rekening werd gehouden met de bezwaren die eerder tijdens de openbare onderzoeken werden geuit. Zo zal het Eurostadion tien procent kleiner worden gebouwd dan voorzien. Op vlak van mobiliteit werden de afspraken met de Vlaamse regering uit het mobiliteitsconvenant op financieel vlak gefinaliseerd.

bron: Belga