Ex-nummer 1 Martina Hingis zet na WTA Masters punt achter carrière

Ex-nummer 1 Martina Hingis zet na WTA Masters punt achter carrière
Ex-nummer 1 Martina Hingis zet na WTA Masters punt achter carrière

Martina Hingis stopt na de WTA Finals in Singapore met tennissen. Dat heeft de 37-jarige Zwitserse vandaag bekendgemaakt. Hingis neemt in Singapore deel aan het dubbelspel aan de zijde van de Taïwanese Yung-Jan Chan. “Het is voor mij het geschikte moment”, verklaarde Hingis op de Zwitserse sportwebsite sport.ch. “Het is beter om op een hoogtepunt te stoppen. De successen die ik de drie laatste jaren behaald heb, waren super en het zou erg moeilijk worden om ze te toppen.”

Hingis speelde haar eerste WTA-toernooi in oktober 1994, amper twee weken na haar veertiende verjaardag. Ze stond 209 weken aan de kop van de WTA-ranking en schreef niet minder dan 25 grandslams op haar naam: vijf in het enkelspel, dertien in het dubbel en zeven in het gemengde dubbel. Alleen een eindoverwinning in het enkelspel op Roland Garros ontbreekt op haar palmares. In totaal pakte Hingis op het circuit 43 enkeltitels, 64 dubbeltitels en acht gemengde dubbeltitels.

Van 2003 tot 2006 onderbrak Hingis een eerste maal haar loopbaan, waarna ze tussen 2008 en 2012 opnieuw tijdelijk stopte. Nadien legde de Zwitserse zich vooral toe op het dubbelspel.

In dat dubbelspel werkt Hingis vandaag de kwartfinales af in Singapore. Samen met haar partner Chan is ze de nummer één van de wereld in het dubbel.

Bron: Belga