Vijf jaar effectief voor bestuurder die moeder en dochter (3) doodreed in Nieuwerkerken

Vijf jaar effectief voor bestuurder die moeder en dochter (3) doodreed in Nieuwerkerken

De autobestuurder die in augustus 2015 in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken onder invloed van drugs een meisje van drie doodreed en haar moeder fataal verwondde, is in beroep veroordeeld tot zeven jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde vandaag beslist, zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. De verdediging heeft nog niet beslist of er cassatieberoep komt. Het ongeval gebeurde op zondag 23 augustus 2015 in de Kwalestraat in Nieuwerkerken. Een meisje van drie jaar en haar 31-jarige moeder uit Brugge werden aangereden door een autobestuurder, die daarop de vlucht nam. Het kind overleed ter plaatse en de vrouw bezweek enkele dagen later aan haar verwondingen. Dankzij de verklaring van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De toen 19-jarige jongeman uit Haaltert legde een positieve ademtest af. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken. Hij werd aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en dronken rijden. De politierechtbank in Dendermonde veroordeelde de man in eerste aanleg tot zeven jaar cel, waarvan achttien maanden met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van tien jaar opgelegd.

De correctionele rechtbank van Dendermonde legde in beroep voor onopzettelijke doding vijf jaar cel op, waarvan twee jaar met uitstel. Voor het vluchtmisdrijf kreeg de man twee jaar cel en de rechtbank bevestigde het rijverbod van tien jaar.

bron: Belga