MIVB laat reizigers stemmen over kleur van toekomstige metro

MIVB laat reizigers stemmen over kleur van toekomstige metro

De reizigers van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB kunnen vanaf vandaag in het premetrostation Albert de nieuwe look van de toekomstige metrostellen ontdekken. Alleen moeten ze eerst zelf nog kiezen in welke kleur die metrostellen geleverd worden. Met de komst van de metrolijn 3 en het stijgende aantal ritten volstaan de huidige 66 metrostellen niet. Om aan de vraag te kunnen beantwoorden, bestelde de MIVB 43 nieuwe voertuigen bij het Spaanse Construcciones y Auxiliar de Ferrocarilles. De eerste van die metrostellen komen in 2019 op het net.

In het premetrostation Albert, een toekomstig station van metrolijn 3, kunnen de reizigers het toekomstige voertuig ontdekken op een grote foto. Al staan er twee toestellen afgebeeld op de muur, een in brons en een in zilver. Via voteformetro.be of door de QR-code op de foto te scannen kan het publiek zelf bepalen welke kleur de toekomstige metro krijgt. Stemmen kan tot 19 november.

“We willen dat de metro en trams qua look uniform blijven en dus vonden we het geen slecht idee om de Brusselaars mee de keuze te geven over de nieuwe kleur”, vertelt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet. Die onthulde samen met CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs de look van de toekomstige metro.

In de jaren 70 mochten reizigers ook al mee beslissen over de kleuren binnenin de metrostellen en enkele jaren geleden nog over de bekleding van de stoeltjes in de trams.

bron: Belga