Jupiler Pro League - Leider Club Brugge verliest in Genk, Anderlecht houdt de punten thuis tegen Zulte Waregem

Leider Club Brugge heeft woensdagavond op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League een 2-0 nederlaag geleden bij Racing Genk. Tegelijkertijd hield landskampioen Anderlecht de punten thuis tegen Zulte Waregem (2-0) en won Waasland-Beveren op de Freethiel van KV Kortrijk (2-1). Racing Genk nam halverwege de eerste helft het heft stevig in handen. Een gekruld schot van Pozuelo (gepakt door Horvath) en kopballen van Aidoo (over) en Ingvartsen (naast) bleven echter onbenut. Aan de overkant miste Diaby, de vervanger van topschutter Dennis, voor de bezoekers. Op slag van rust kwam de verdiende Limburgse voorsprong dan toch op het scorebord. Malinovskyi krulde een vrijschop rechtstreeks in doel, voorbij een grabbelende Horvath. Na de pauze kwamen de bezoekers beter in de partij. De bij de rust ingevallen Dennis en Vormer creëerden kansjes in een potige periode. Maar Genk hield stand en in de slotminuut besliste Ally Samatta de partij met een rake knal in het voordeel van de Limburgers (2-0).

Anderlecht speelde in eigen huis een stroeve eerste helft tegen Zulte Waregem. Een kwakkelende Teodorczyk had paars-wit al snel op voorsprong moeten schieten, maar miste vanop twee meter van het doel onbegrijpelijk. Ook Onyekuru liet even later nog een reuzekans liggen. In de tweede helft leek Anderlecht het deksel op de neus te krijgen. Na gemiste kansen van Appiah en Hanni kregen de bezoekers een penalty. Matz Sels toonde echter ook paraat te staan en stopte de elfmeter van Kaya. Het tij bleek gekeerd voor paars-wit, dat snel daarna doorstoomde naar 2-0, dankzij invallers Gerkens (74.) en Harbaoui (78.). De Tunesiër trok na zijn goal vol frustratie zijn truitje uit.

In Waasland-Beveren-Kortrijk bracht Budkivsky (52.) Kortrijk na rust op voorsprong. De Kortrijkzanen, met coach Yannis Anastasiou onder druk na tegenvallende resultaten, kon die voorsprong echter niet vasthouden. Kopbalgoals van Seck (71.) en Morioka (80.) zorgden ervoor dat de drie punten in Beveren bleven.

In het klassement blijft Club Brugge aan de leiding met 30 punten. Anderlecht sluipt dichterbij en telt als derde 21 punten. Ook Waasland-Beveren en Genk schuiven door hun zege op. Waasland-Beveren is vijfde met achttien punten, de Limburgers staan nu achtste met zeventien eenheden.